Bio

Jeg er en kvinne i midten av førti-årene (også kalt tidlig middelalder), oppvokst i ei lita bygd på Helgeland. Da jeg fylte 19 år forlot jeg småstedene nordpå og flyttet til Oslo. Her fant jeg etter hvert kjærligheten, og fikk en datter. Jeg ble alene med hovedomsorgen for henne da hun var nesten 3 år. Heldigvis for henne (og meg) har pappaen alltid stilt opp, så selv om han og jeg ikke fungerte sammen, har han vært en god far for henne i alle år. Datteren er nå ferdig med tenårene og har forlatt redet for å slå ut sine egne vinger.

I voksen alder gjennomførte jeg en universitetsutdannelse, og innehar nå en bachelorgrad i pedagogisk teori (utdanningsvitenskap), men er likevel ingen akademiker.

Jeg har noen hull i min cv, både fordi jeg har vært så heldig å få lov til å være hjemme med min datter da hun var liten, men også fordi jeg i perioder ikke har klart å finne meg arbeid. Min cv består av mange vikariater, og få faste ansettelser. Resultatet er at jeg har blitt en tilpasningsdyktig «potet» som kan litt om mye, og kan brukes til så mangt. Jeg har blant annet jobbet på postkontor, vært brukerkontakt for enslige forsørgere, og hatt forskjellige vikaroppdrag innen kontor/administrasjon. De siste jobbene jeg hadde var innen elektronisk dokumenthåndtering og på kundesenter i offentlig sektor.

Da det kan se ut som om det ikke var meningen at jeg skulle ha fast jobb, har jeg nå funnet ut at jeg skal skifte beite. Jeg vil heller skape meg min egen arbeidsplass. Jeg har derfor forlatt storbyen og flyttet inn i barndomshjemmet. Her blir jeg til jeg har klart å utvikle meg til formidler/motivator/kursholder (jeg jobber enda med detaljene…). Her har jeg funnet tid og rom til å skrive, gruble og fundere. I tillegg er jeg nærmere familien. Dette gir meg støtte, og gjør at jeg kan gi støtte tilbake. En vinn-vinn-situasjon med andre ord!

Som person er jeg realistisk optimist, noen ganger også optimistisk realist – og ofte ukuelig optimist. Selvsagt kan også jeg ha enkelte tunge øyeblikk, men det blir heldigvis færre av dem med årene.

Jeg…

… leser, tenker og skriver.

… er humanist og feminist (i den rekkefølgen)

… engasjerer meg lett, spesielt i politiske samfunnsspørsmål.

… tror at verden er større enn den lille delen jeg ser hver dag

… evner å tenke forbi min egen nesetipp.

… tror på at det vi sender ut, får vi tilbake – det som også kalles for karma.

… foretrekker asfalt og trikk framfor skog og snø.

… drømmer om å sitte på en balkong i skyggen og titte ut på sol og palmer mens jeg skriver – og når jeg skal ha meg en pause kan jeg rusle ned på den lille lokale fortauskafeen for å få meg en deilig cappuccino…

 

Legg igjen en kommentar